2012-10-09 15 浏览
今日去开朋友屋企,顺便去black n white食甜品。去到九点半左右,全场爆棚,等咗5分钟,终于有位坐底。以前试过堂食,试过外卖,又订过生日蛋糕,不过我个人喜欢堂食气氛好D。今晚同老婆叫咗个hazelnut crisp, 同blueberry cheese cake. 个人喜好浓味食物,个cheesecake好creamy但系有饼干碎同蓝莓酱加埋就好balance。hazelnut crisp 个乳酪就light啲,不过做嘅时候分两次放乳酪,中间用蓁子碎做夹层,看得出每杯都用心做出presentation。每次临走买咗盒佢地自制嘅朱古力比仔仔,今次亦唔例外。有人话嚟black n white系食古师傅做甜品的味道,层次和presentation, 我完全同意。
$130 (宵夜)
  • Raspberry Stary Night
  • Blueberry Cheese cake
  • 咖啡,自制朱古力