2020-09-22
挑战四川辣@有间客栈长沙湾顺宁道29-39号新宁阁地下D号舖Shop D, G/F, Sunning Court, 29-39 Shun Ning Road, Cheung Sha Wan平时我好小来长沙湾, 都系为了揾食同去附近工厦开仓行街先会来, 估唔到只要用心揾, 呢区都好多野食, 重点系非常抵添。始终因肺炎令到经济收入大减, 出街佞也要实惠的。食四川辣炒, 大部份小炒都是一百元以下$288 2人餐经济之选凉菜可要2款, 蒜泥白肉同凉拌青瓜蒜泥白肉腩肉片切得够薄身, 就算是脂肪多的腩肉位置, 伴以大量蒜泥同酱油食, 口腔全是蒜泥味!!!!凉拌青瓜系比我等一下食重口味昤调剂一下。很多蒜红烧肉是麻甩老同的呢个生酮KETO 友最爱,腩肉肥肉通通送入口, 酱汁浓香惹味,脂肪入口即溶,甜冰糖汁又可以去辣, 呢个餐跟白饭2碗, 很下饭, 令人不知不觉会食多好多!!!!水煮鱼, 挑战味蕾的主菜重头戏, 我太怕一堆火红的红辣椒, 鱼片起骨切骨, 在充满红辣椒的汤中煮起, 味道浓郁好好食, 我自己食物咸酸辣三味融会一起好开胃。唔会太油,食完唔怕胃涨$58 上汤白菜 去火, 食完太多浓味菜式, 安
长沙湾顺宁道29-39号新宁阁地下D号舖
食四川辣炒, 大部份小炒都是一百元以下
$288 2人餐经济之选
凉菜可要2款, 蒜泥白肉同凉拌青瓜
凉拌青瓜系比我等一下食重口味昤调剂一下。很多蒜
$58 上汤白菜 去火, 食完太多浓味菜式, 安份乖乖要份菜吧, 免得上火喉咙痛几日。
查看之前的留言 ()