2017-02-01 307 浏览
朋友落力推介呢间餐厅既二人晚餐,话质素高,价钱合理。再三提醒我份量很大,加上预先做定功课睇左食评,所以中午只食左个沙律,留定肚食好西。黎到睇下个MENU,野食其实都好多选择。二人餐恒生信用卡有六五折,原价要$1288架,真系抵好多,梗系食餐吧!!店员介绍我地到BAR枱试下啲手工啤酒,可以试啱再ORDER,但都系想饮甜野,冇出到去试。个餐有两杯饮品,可以加钱UPGRADE饮品。睇下个DRINK LIST都几多选择。拣左好耐,都系想饮SMOOTHIE,每杯要加$30,原价要$58-62㖞 ,有点犹疑,好啦,新一年,今晚要尽庆! 最后拣左Chocolate milk shake同Cookie , Banana milk shake,一上枱,哗哗哗,好震撼!!! 完全超出预期,实在系好大杯!!! Chocolate milk shake,好浓既朱古力味,面层仲有一大件蛋糕同棉花糖,仲要淋上朱古力浆。好好饮,但饮左几啖已经好饱肚,呢杯野已经够我一份下午茶既份量。加呢三十蚊,真系好合理,哈!Cookie , Banana milk shake,冇朱古力味咁香浓,但份量好足,都系咁夸张。厨师精选餐汤

黎到睇下个MENU,野食其实都好多选择。
二人餐恒生信用卡有六五折,原价要$1288架
,真系抵好多,梗系食餐吧!!

拣左好耐,都系想饮SMOOTHIE,每杯要加$30
,原价要$58-62㖞 ,有点犹疑
 完全超出预期,实在系好大杯!!!

Chocolate milk shake
Cookie , Banana milk shake
厨师精选餐汤-黑松露菌汤,香浓黑松露配上粒粒菌蓉,好味,好饱肚,但我全部饮晒!!
黑松露菌汤
而头盘已经有三款,SET好左,冇得拣! 幸好我俩乜都食(除左"羊"),唔驶谂,都几好,呵。

鲜果酿酥盒伴烟三文鱼花配香芒汁,店员提醒呢度菜要衬热食,确保酥盒香脆。的确酥盒好香牛油味,微暖脆口,配上新鲜生菓粒,几FRESH。而烟三文鱼亦都系厚切,啖啖肉。
鲜果酿酥盒伴烟三文鱼花配香芒汁
香煎法国鹅肝伴焦糖菠萝,呢个系超水准之作。一层脆皮蕉糖包住香甜菠萝,再配上封煎得香脆味浓既鹅肝,真系一绝!!!! 呢度菜系我觉得呢餐既最佳佳肴。
香煎法国鹅肝伴焦糖菠萝
秘制鲜冻鲍鱼,鲜甜爽口,高水准。
秘制鲜冻鲍鱼
海胆黑松露野菌意大利饭,意大利饭略嫌太腍,少少烟韧度。每口都有黑松露,配上巨型海胆。
海胆黑松露野菌意大利饭
主菜四选二,拣左肉眼扒同三文鱼扒。

美国安格斯肉眼扒,本身上枱已经好浓郁既牛味,一入口都满口牛油香味。虽然配上酱汁同岩盐,但我觉得原汁原味更佳。岩盐太大粒,难以溶化,入口要咬碎啲盐,感觉唔太夹。
美国安格斯肉眼扒
刁草烤焗挪威鲜三文鱼扒,三文鱼扒封煎得好香脆,里面肉质却粉嫩,而鱼皮仲脆到即食紫菜咁。
刁草烤焗挪威鲜三文鱼扒
精选甜品- 沙巴翁黑碳球。 香甜嫩滑既雪糕,外层仲有厚厚的香浓可可粉。我觉得真系好正! 女人总有第二个胃装甜品,就算食到好饱,我都要食晒佢
沙巴翁黑碳球
虽然过左圣诞节,但呢个装饰太可爱,对住你微笑,实在口甜心甜~
全餐每道菜之间,店员都不断换餐具,等我地可以品尝每道菜既真美味。服务一流,真系抵赞
呢餐价钱虽然唔平,但真系优质超值! 我俩捧住个肚走,份量真系好大,三个人食其实都完全足够,下次叫多个fd一齐食,咁就真系激抵!! 值得再黎!

走时见到有午餐menu,价钱好抵㖞! 相信质素应该都好有水准,要黎试下先得!
2017-01-03
Chocolate milk shake