2021-12-09 40 浏览
放学后同朋友去到荃湾既肥姐麻辣馆,我不嬲都钟意食辣,但系又唔食得辣,尼到专门食辣既肥姐麻辣馆简直系打大佬添。餐厅嘅所有菜式都以辣为主,都可以拣BB辣中辣大辣。铺头几靓,充满田园色彩既装饰。亦有不少卡位,比较有私稳😉 但系啲菜份量较细,比较贵。 Menu都系麻辣为主,又有现成小食可买番屋企配𩠌。🌟蒜香炒椰菜🌟你以为菜会清淡啲,里面都系加咗辣椒,辣得来又有蒜香味,菜炒得好爽口。🌟麻辣花生($38/罐)/牛展( $88/罐)惹味可口嘅𩠌饭小食,可以带返屋企。特别推荐牛展,有嚼劲又好香牛肉味送饭一流。🌟招牌口水鸡($78/例)🌟稍嫌口水鸡嘅麻辣酱唔够「麻」,但系胜在鸡肉嫩滑,里面有清新嘅青瓜,爽口又解腻。🌟辣子蒜香排骨($138)🌟虽然已经叫咗小辣,但系由幅图可见依然好多来辣椒。 鼓起勇气夹咗一旧,果然系辣味充天。 现在排骨炒得干新又脆。惊辣嘅人要慎入。(戴定头盔,我唔系好食得辣)

Menu都系麻辣为主,又有现成小食可买番屋企配𩠌。

🌟蒜香炒椰菜🌟
炒椰菜

🌟麻辣花生($38/罐)/牛展( $88/罐)
小食拼盘

招牌口水鸡例牌