2021-04-19
2个细好钟意食寿司,必叫既寿司一定有蟹籽寿司,因为佢地都系 #蟹籽 迷黎架。因为咁俾妈咪发现左元朗有间专系食蟹子嘅外卖小食店,紧系入去买黎试下喇,顺便扫下街食埋元朗既出名小食。落车系又新街一直行入去,就见到又一新城,上一层转右手边就见到。舖面需小,但系入边卖既小食,样样都想食,最后就叫左 #人气王 #芫荽冷面 #爆多蟹籽冷面 #爆捞小食 同透明袋装捞面 。四样野食都超多蟹籽,由其爆多蟹籽冷面,基本上系好似冚左张蟹籽 被咁,开盒既时候佢地以为我买左一大盒蟹籽返黎俾佢地食😂。 而芫荽冷面基本上同爆多蟹籽冷面系一样,不过蟹籽被上铺满多一层芫荽,钟意食芫荽既朋友,如果唔黎试下你就 #走宝。爆捞小食有牛肚、蟹柳、粟米、墨丸、鱿鱼、大肠,全部加埋一齐捞埋钟意食既酱汁,再加劲多蟹籽,口感丰富又好味。佢地最出名既除左系蟹籽,仲有佢地既辣,唔系出边食普普通通既辣,系同个舖名一样劲辣,辣汁系老板自己研制架,有7种辣嘅程度选择,钟意食辣又或者想挑战下自己食辣既程度,呢间小店岩晒你。所以我另外买左袋捞面,挑战一下小辣,对我黎讲,真系好辣,挑战失败。而佢地用透明胶袋装住食物,完全抅起妈妈我既 #童年回忆,因为
所以我另外买左袋捞面,挑战一下小辣,对我黎讲,真系好辣,挑战失败。而佢地用透明胶袋装住食物,完全抅起妈妈我既 #童年回忆,因为以前放学同同学一定会买黎食。