2018-05-24
今日同朋友去左深水埗,大家都攰攰地就随便揾餐厅食,系岀面见到入面环境不错就入左去食啦。装修都唔似传统嘅越南餐厅。空间都几足够。感觉整洁。啱啱佢哋做紧推广,所以送咗烧酒俾我哋饮,烧酒甜甜地,都不错的。见到餐牌有榴梿沙冰觉得好新鲜贪得意之下就点左嚟饰。都算不错应该真系有摆到真嘅榴梿,不过就分量唔算太多,所以饮到后尾都有少少淡。叫咗个生菜包,依度嘅生菜包有少少唔同,真系一个一个咁叫,同泰式生菜包唔同使自己整,而且里面有粉丝。咁今日几得意同埋好少食。另外仲叫咗个通天菜,都几够火喉同香口。三色拼盘最钟意就系个越南包,一边包左啲粉丝同埋唔同嘅蔬菜配料,热辣辣,个人觉得好好食。我哋真系好钟意食拼盘,哈哈!!所以叫多咗个越式拼盘。有唔同嘅扎肉,仲有虾饼。最钟意就系喺卡片上摆着粉丝同埋唔同嘅香料,唔单止香口而且觉得个配搭好得意。我哋分别叫咗生牛肉河粉同埋猪颈肉檬粉,2分都好好食。 但个人就比较钟意食檬粉。因为个份嘅质感比较弹牙,而且个汤头都较清甜。猪颈肉好香!食到依度其实都已经好饱,因为有男士同行所以都叫多咗个猪背肉,软壳蟹咖喱同青口。因为都食到好饱所以都冇再点食了。猪杯肉配薯条依个组合几好笑。虽然冇点
另外仲叫咗个通天菜,都几够火喉同香口。
三色拼盘
猪杯肉配薯条依个组合几好笑。
虽然冇点食但系同行嘅有人都觉得唔错的。