2018-02-04
今晚来到元朗Aldou Cafe食晚餐, 门口装饰已经觉得好吸引!仲有一块大大块嘅餐牌!是日嘅餐厅系粟米汤 ,味道唔错,浓浓嘅忌廉汤混合粟米味真系好衬! 份量适中唔会一开就食得好饱,留个胃比主餐。我既主餐系香煎刺身带子菠菜酱汁意大利饭, 卖相几靓,成碗都系深绿色嘅菠菜酱汁捞饭,望落去就觉得好健康啦!平时叫菠菜我都觉得味道一般般,但系呢佢呢个菠菜酱汁配饭就整得十分之好味,上面仲有三粒好大嘅香煎带子,煎到金黄色咁样真系好靓,而且味道好鲜味,口感又柔软,good!最后就系呢个是日甜品,冇得拣嘅,咁佢当嘅甜品呢就系呢个抹茶红豆mousse ,成个盆栽咁样好得意, 几粒杏仁就好似 花瓣跌咗落雪地一样,抹茶苦苦地,但系配埋呢个红豆酱甜甜哋就啱啱好喇!
是日嘅餐厅系粟米汤 ,味道唔错,浓浓嘅忌廉汤混合粟米味真系好衬! 份量适中唔会一开就食得好饱,留个胃比主餐。 我既主餐系香煎 刺身带子菠菜酱汁意大利饭, 卖相几靓,成碗都系深绿色嘅菠菜酱汁捞饭,望落去就觉得好健康啦!平时叫菠菜我都觉得味道一般般,但系呢佢呢个菠菜酱汁配饭就整得十分之好味,上面仲有三粒好大嘅香煎带子,煎到金黄色咁样真系好靓,而且味道好鲜味,口感又柔软,good!