2015-10-19
1984 浏览
以前同男友行西贡见到d海鲜舖400几蚊就有个二人餐,好似好抵咁,一直都想试下。于是今次就决定黎西贡食海鲜庆祝纪念日!睇左好多单张,加埋之前睇openrice见全记都唔错,于是就拣左呢间!我地叫左$478嘅二人餐,拣4个𩠌,送一碟菜同埋糖水/生果盘。第一样系芝士龙虾伊面,芝士味浓好香,龙虾都几鲜。平时唔会食龙虾伊面既我都竟然中意食😂 不过就略嫌份量少...之后系我恨食好耐既元贝! 唔错既几香几好食,不过我以为会有几只,点知真系二人餐,一人一只😂第3样系蒸鱼,蒸鱼一向系我最爱既海鲜! 呢度既蒸鱼系"䲝鱼",食落肉唔够滑,不过应该系本身呢种鱼既肉就唔系太滑。但还是不错的。跟住系送既一碟西生菜! 用蒜蓉整,好香好好食! 连我男友平时唔钟意食菜都食呢个!最后黎既,系豉椒炒蚬。呢个要催佢佢先黎,可能唔记得左。唔知系咪赶住上碟,有d蚬未开,唔够熟,好彩得几粒未开😭 食落好惹味😁最尾我地拣左糖水 - 红豆沙。应该系陈皮红豆沙(?) 好香陈皮味,又够沙,好好食!另外想提既系,全记既服务态度唔错。催佢碟𩠌,佢催完厨房会话返你知,隔一阵又留意你张枱碟𩠌到未。礼貌都很好!整体黎讲,呢餐食得开心,味道也不错。唯
整体黎讲,呢餐食得开心,味道也不错。唯一唔好,就系份量少了点,唔太够饱呢!