2020-11-15 458 浏览
大澳食食食3难得入到大澳,事前都上网睇定大澳有什么特式或别人推介嘅食物或小店,今日就拣咗佢「苏庐」棚屋cafe.店面唔算大,因为佢嘅重点地方原来系入面,可以望住河景嘅「竹棚」位!估计店舖大几只有10多张枱,我相信每人被安排入坐时都好希望可以坐到近维栏旁,可以大影特影一番,我当然都唔例外,可惜太full 了,只被安排到后排坐位「苏庐」嘅餐牌好简单,每人最底消费$95饮品+食品,我哋就点了一份$95+一份$125。饮品:冻精品咖啡,健力士食品:三式脆多士(可以选择单一味道),鸡翼虾子面,Tiramisu 三式多士我地就要晒三个味,因为一碟可以食晒三个味道。罗勒番茄甜甜酸酸,蜂蜜芥末鲭鱼真系食到蜜糖嘅甜同芥末味,而青木瓜xo虾酱蟹肉就食到大澳虾酱风味咸香同青木瓜酸酸嘅味道,每款各有特式鸡翼虾子🦐面就只是卤水虾子面,我只能讲鸡翼入味,虾子面都算爽身,可以。最原来系Tiramisu,卖相吸引,食落湿湿润润,微微嘅酒香,其实食完一杯仲想再食第二杯精品咖啡就似是一杯Latte 吧!忙埋偷闲,可以望住河景享受一下,其实都是一件乐事
大澳食食食3

饮品:冻精品咖啡,健力士

精品咖啡就似是一杯Latte 吧!
忙埋偷闲,可以望住河景享受一下,其实都是一件乐事

• Tiramisu