2015-05-22 569 浏览
同一班朋友黎到沙田据扒,因为有个朋友话依到既蛋白饼好好食,所以拉左我地去食xd不过黎到当然唔系食甜品咁简单,M3 Italian主要食意大利菜,7点几入座都未算多人,我地好快霸定位等开餐其实位置比较偏僻,虽然离地铁站算近,但唔系朋友带黎都唔知依到有间西餐厅XD布置装饰都好有英式野餐既感觉,而且位置好宽敞,毫无压迫感,大家坐得轻松自在,每张餐布上都会有一张白纸,令环境更加卫生,抵赞!意式炸鸡翼,同MEAU相有D出入,相既鸡翼上面有蒜粒,但依个冇不过食落去好香口,每啖都有香草味,而且佢系单骨,比较易食,一啲都唔会油腻酥皮丝炸虾,感觉食落去唔系酥皮,味道有啲似婚宴食开既炸虾,外层好脆,配酱食味道更好,不过未算特别白酒忌廉汁蓝青口,青口份量几多,酒味唔重,而且配埋浓杰既忌廉汁,味道非常浓郁,甜中带鲜,赞!香煎法国油封鸭腿,店员吩咐将鸭脾撕碎再混合埋沙律一齐食,味道果然唔错,鸭脾既微咸再带点沙律既酸甜,值得一试~烤加拿大猪鞍配墨西哥汁,猪鞍又厚又大件,而且肉质爽口仲好JUICY,配个墨西哥汁,浓浓蕃茄酸味,愈食愈上瘾!墨鱼仔墨汁意大利饭,看似份量好少,但其实绝对够食,墨汁味浓不过会比较咸,加埋冇
7点几入座都未算多人,我地好快霸定位等开餐
意式炸鸡翼
酥皮丝炸虾
白酒忌廉汁蓝青口
香煎法国油封鸭腿
烤加拿大猪鞍配墨西哥汁
墨鱼仔墨汁意大利饭
墨鱼仔墨汁意大利饭,看似份量好少,但其实绝对够食,墨汁味浓不过会比较咸,加埋冇乜味既墨鱼仔,味道岩岩好
巴哥洛妹蛋白饼
巴哥洛妹蛋白饼,绝对要一试!入口即溶既口感,忌廉同甜度比例岩岩好,有多种味觉享受,要一试至知XD好想再食多次呀~
点左一杯饮品,甜生酸酸,有啲酒精
2015-05-18
意式炸鸡翼