2019-04-14 67 浏览
收工冇野搞想去扫街,食左几间唔够饱,就系附近想揾间餐厅食番个晚餐。可惜登打士街成条街都系cafe。一向都唔好cafe,因为主要都系啲靓仔靓妹上去打牌,食物通常都伏。不过为左医肚,见到呢间有大大块烧猪肋骨食,作为食肉兽,好吸引,就拣左呢间。呢间野有两个单位,我张枱就去左细啲果边,但系都好啊无咁嘈,又无咁多人。我同朋友两个人,叫左烧猪肋骨配薯菜加$38可以有埋餐汤+蒜蓉包+饮品+是日蛋糕,好似好抵食。两个人食完唔够饱,所以另外仲叫左个烟三文鱼薄饼。BBQ烧猪肋骨几好食,果然无失望。酱汁调得唔错,猪肉烧得够离骨,容易咬,配既沙律、薯菜同红萝卜仔都好好食。烟三文鱼薄饼够厚身,够晒饱肚。餐汤系蘑菇汤,足料,唔会全部都系水。蛋糕系朱古力蛋糕,好有可可味,唔会一味甜。原来楼上cafe食物都可以咁高质,令我对cafe改观。
烟三文鱼薄饼够厚身,够晒饱肚。
餐汤系蘑菇汤,足料,唔会全部都系水。
蛋糕系朱古力蛋糕,好有可可味,唔会一味甜。
原来楼上cafe食物都可以咁高质,令我对cafe改观。
烟三文鱼薄饼
BBQ汁烧猪肋骨配薯菜