2019-06-08
好耐去旺中,就得以前已经好多小食,扫完货扫小食,而且价钱实惠。估唔到多年无去,而家整左个美食区,由几间小食店组成,围住中间有枱俾人立食小食,唔使周围行,集中哂一区食饱再战。今次就食左呢间 「杯中物」,小食抵食又好味,饮品仲要加$5就有。小食款式超多,花光眼乱之下,拣左几个小食。一口牛柳粒 $25,份量都算多,仲要送埋薯条。最正系口味再18款之多,真系多到有选择困难。原来可以系旁边加自选调味粉,我加左蒜粉、辣椒粉、紫菜粉、五香粉...又加左唔同酱落薯条,口味变化多。蒜粉同香料味重的最吸引,牛柳粒嫩滑有咬口,仲有牛脂香,味道好好。章鱼小丸子 ,有4/6/8粒选择,我拣$15/4粒,卖相都正,d木鱼丝系咁郁郁下,口味又系极多,蜜糖芥末都夹到小丸子味,但酸味较突出,墨鱼弹牙,整粒小丸子都好饱满,食完几饱肚。地狱芝士捞面鸡肉丸,睇落好似唔太辣,见咁多芝士实好正,仲有鸡肉丸3粒。即捞拌个面,飘来一阵好香既辣味,好似三养辣鸡面,但加左劲多芝士,有浓浓芝士味,随即一道辣劲冲上来,好刺激。虽辣但令人停唔到口既味道,粟米粒都吸哂辣味,食啖鸡肉丸平衡味觉,又可再食啖面。预左食辣野,所以顺便点埋饮品,虽然都系
预左食辣野,所以顺便点埋饮品,虽然都系糖酱沟出来,但价钱太超值,荔枝黑加仑子汁,甜甜地好清爽。友人的薄荷青柠汁太重薄荷味。