2024-06-23
小点角落开到去葵芳啦,主打街头小食、甜品,并增添好多创意、新颖嘅配搭,之前食过糖水,今次就直程喺度食正餐。🔸️扫街小食全餐劲丰富扫街小食全餐,分别有麦皮虾芒果沙律脆筒、碗仔翅蒟蒻面、特特大鱼蛋、山椒咸蛋黄鸡翼、虾头油菜圃烧卖、新煎酿三宝,简直系扫街版all day Breakfast🤣麦皮虾芒果沙律脆筒最吸引我,卖相靓之余,啲虾都炸得好脆。轻盈版碗仔翅改用蒟蒻面,食得健康,又冇罪恶感。鱼蛋烧卖就最基本嘅街头小食,加咗虾头油菜圃,简直画龙点睛,好惹味!🔸️瑞士鸡翼以上2款追加轻量型主食 +$18:虾头油捞面、笼仔肠粉,虽然叫轻量型,但份量都唔少!瑞士鸡翼,好入味,大大只👍🏻笼仔肠粉味道正常。🔸️雪糕鸡蛋仔画室 小店招牌之一系鸡蛋仔,附送海盐焦糖酱,加埋之后甜甜咸咸都几好食。🔸️芒芒小丸子椰皇蛋白、芋头西米椰皇蛋白记得上次食过小丸子,椰皇蛋白好正,今次再encore,另外仲拣咗一个芋头西米椰皇蛋白,即叫即炖,佢哋嘅蛋白都好滑好香。🔸️芒芒甘露沙冰、西柚橙香柠茉莉饮品选择都好多,同埋好大杯,我杯芒芒甘露沙冰,有好多芒果肉,充满口感!📍#小点角落 (#葵芳美食)葵芳兴芳路223号新都会广场5楼574A号
🔸️扫街小食全餐
🔸️瑞士鸡翼
🔸️雪糕鸡蛋仔画室
🔸️芒芒小丸子椰皇蛋白、芋头西米椰皇蛋白
🔸️芒芒甘露沙冰、西柚橙香柠茉莉
📍#小点角落 (#葵芳美食)
葵芳兴芳路223号新都会广场5楼574A号舖