2017-06-12 444 浏览
早几日见facebook有人share依个商场新开张见几特别用货柜做主题,好似扫街必去咁就同男朋友去左食了个商场唔近九龙湾站的,夏天就唔好打算行去了,搭番车啦今日一入到去嘅感觉系……好多人可能因为个个都好似我咁走黎试下兼且隔离就系启业街市 (大家唔好入错门口㖞)所以造就左今日人山人海嘅景像当中排最长队嘅就系依间小食店了我见间嘢又几多嘢食,价钱又算平排就排埋一份不过提醒大家一下,如果赶时间的话就要考虑下啦因为佢嘅模式系好似某美式快餐店咁先排队俾钱落order,再排队等嘢食我地剩系排队俾钱都排左廿分钟有突,再等嘢食又等左十几廿分钟咁几经辛苦终于有嘢食喺手我地叫左十二粒炸烧卖好处系热辣辣的,因为即叫即炸,唔好处就系要等耐啲其实真系平的,$14蚊,你其他街边蒸烧卖都可以唔只依个价味道就可惜有啲单调,如果有啲粉,例如椒盐喺面就会好味好多另外我地叫左只炸鸡脾$19同样好处系热辣辣的,因为即叫即炸,唔好处就系要等耐啲几入味的,鸡肉very juicy,但咸左少少难得食到只鸡脾系啲鸡皮唔会撕两撕就成块甩出黎,唔错总括黎讲间嘢几好算几有良心,无多人黎就开天杀价味道都好好但可惜系慢左啲不过应该因为新开张,
早几日见facebook有人share依个商场新开张
见几特别用货柜做主题,好似扫街必去咁就同男朋友去左食了
个商场唔近九龙湾站的,夏天就唔好打算行去了,搭番车啦

今日一入到去嘅感觉系……好多人

可能因为个个都好似我咁走黎试下
兼且隔离就系启业街市 (大家唔好入错门口㖞)
所以造就左今日人山人海嘅景像

当中排最长队嘅就系依间小食店了
我见间嘢又几多嘢食,价钱又算平排就排埋一份
不过提醒大家一下,如果赶时间的话就要考虑下啦

几经辛苦终于有嘢食喺手

我地叫左十二粒炸烧卖
好处系热辣辣的,因为即叫即炸,唔好处就系要等耐啲

其实真系平的,$14蚊,你其他街边蒸烧卖都可以唔只依个价
味道就可惜有啲单调,如果有啲粉,例如椒盐喺面就会好味好多

另外我地叫左只炸鸡脾$19
恶魔炸鸡脾

同样好处系热辣辣的,因为即叫即炸,唔好处就系要等耐啲
几入味的,鸡肉very juicy,但咸左少少
难得食到只鸡脾系啲鸡皮唔会撕两撕就成块甩出黎,唔错

总括黎讲间嘢几好
算几有良心,无多人黎就开天杀价
味道都好好
但可惜系慢左啲
不过应该因为新开张,迟啲少啲人黎,老板又买多啲炉就应该好好多了
2017-06-10
$16.5 (下午茶)
恶魔炸鸡脾