2019-01-10
去扫街??去边好?? 当然就系去我至爱 的葵涌广场!!而今晚就决定食「潮食阁」!!!它以售卖炸物小食为主, 惹味又邪恶。未到7点,都好多人....每张相都好吸引,好多各式各样既小食,如鸡翼、薯块、炸物ETC………..只是睇相都睇到流晒口水!! 全部小食也是即叫即炸! 所以要等一阵, 但都好快~小食仲可以自己选要咩酱汁~热狗外脆内软既面包条,中间仲有啖啖肉肠,配埋茄汁同芥末一流!!!!!!身为芝士fans既我, 一向对于芝士既美食好有兴趣!今日就食………..芝士拉丝棒它系即刻整, 所以系热辣辣!!店员会问你想要咩酱, 佢有好多款酱拣😛我就拣咗千岛酱🤤芝士可以拉到好长拿!!!展示出邪恶的拉丝~记得呃like喇😬😬仲有趁热食要造成拉丝效果,芝士口感必然是会偏韧,但也带点牛奶味。咀嚼间会渗出香浓的芝士味招牌炸鲜奶球!!!好好味!! 热辣辣冇得输啦26元有7小件,价钱质素份量也合理。采用100%牛奶制造的招牌作。可以简用炼奶还是朱古力酱, 炸浆亦一点都不厚! 㚈皮炸到脆卜卜,内软嘅鲜奶非常香滑滑溜,鲜奶味又非常浓郁,高质素!!!值得大家一试~👉🏻韩式乌冬棒其实系用乌冬卷住司华力肠,之后炸佢!炸皮
小食仲可以自己选要咩酱汁~
热狗
外脆内软既面包条,中间仲有啖啖肉肠,
配埋茄汁同芥末
芝士拉丝棒
它系即刻整, 所以系热辣辣!!
店员会问你想要咩酱, 佢有好多款酱拣😛
我就拣咗千岛酱🤤
芝士可以拉到好长
拿!!!
展示出邪恶的拉丝~记得呃like喇😬😬仲有趁热食
招牌炸鲜奶球!!!
好好味!! 热辣辣冇得输啦
值得大家一试~
👉🏻韩式乌冬棒
其实系用乌冬卷住司华力肠,之后炸佢!炸皮唔厚,咬落口好香脆!
外面炸到脆卜卜,入面乌冬软软地,再卷住大大条肠🤣第一次咁样食,又几夹架㖞👍🏻
潮食阁提供创新街头小食, 而且即刻整, 热辣辣!!对食物质素绝对有要求,价钱都不贵,难怪好受欢迎!!!!!!!