2023-12-27
今日lunch去食呢排好出名嘅咖喱猪扒,真系没有下次,好奇点解最近神到上神台。1点10分去到排队已经有超过20人排,默默地同男朋友排咗超过一个钟先有位,呢个时候已经谂系咪神到寿司郎咁,结果当然唔系。基本上真系唔值得排咁耐。最令人惊奇应该系佢好大碟,但质素只系正常,普通嘢,好多茶记或者冰室都做到。午市都无套餐无餐饮,人均最低消费$78,一个咖喱饭承惠$94,一杯冻饮$20,外卖盒$1。之后因为啲猪扒太大旧想攞把刀切,无刀。叫咖喱鸡,无鸡,话转鸡扒,猪扒饭差唔多食完先嚟。然后个碟摆明仲有半碟,好似催你想赶你走咁,坐低半个钟都无。隔离台叫阿华田都无。听得出好多嘢无晒但系佢地沟通得唔好,无论系坐低嘅客或者排队嘅都唔知,搞到劲混乱。正常茶记,我会觉得几好,但系要我地排一个钟食$94蚊无餐饮嘅茶记咖喱真系不了。