餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (德福廣場2期)
资讯:

餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (德福廣場2期)
资讯:

2021-05-24 696 浏览
成日都见到朋友喺IG post 烧肉,搞到自己都想食。咁就心思思想去牛角食,见到可以喺App 遥距攞飞,咁就7:00揿咗张飞,谂住慢慢啦行去唔驶等咁耐。点知去到8:45见到个Number郁都冇郁过,先知道原来疫情关系10:00闩门,所以已经截左。唯有下次再食啦。 去到第二次,星期五6:30就攞飞谂住八点几可能都有得食,点知又系白等。佢金会员系可以打尖,所以点都排唔到你。去到第三次(今次)。5:00就开始攞飞,发现5:00嘅Number系去得好快,我谂好多人都好似我咁谂住拎咗飞迟啲先去。结果唔使10分钟我张飞就已经过咗时。大约5:40左右,啲Number先开始慢落嚟。《攞飞攻略》建议用两部或以上嘅电话,相隔5分钟拎一次飞,在观察啲Number叫嘅速度。四人枱为例,45分钟大约叫到5至10个Number。今次叫咗汇丰卡优惠套餐,七百几蚊,虽然话二人餐但系三个人食到好饱,因为有两大碗饭(牛角饭同埋蟹膏饭),佢个套餐又唔多花巧嘢,唔会屈你食甜品,计返每人二百几,其实食平过食牛角buffet。不过要撞啱你三个人都唔系好大食。味增酱可以问店员攞Overall觉得卫生非常好,肉嘅质素唔差,如果可以清

味增酱可以问店员攞
Overall觉得卫生非常好,肉嘅质素唔差,如果可以清楚标明每一种肉嘅煮食时间就更好啦,因为我惊会煮得太耐,嘥咗块A5牛肉。我觉得牛角同自己屋企烧最大嘅分别系佢可以有好多唔同肉嘅种类,一次过满足唔同愿望。
我觉得对于我呢啲钟意食cheap野嘅人来讲,排队要排三日同埋价钱又唔系特别平,耐唔耐食一次就足够啦。
  • 牛角饭