2019-11-25
今次又食返尖沙咀店,铺面细,连埋吧枱都唔够20个位,门口仲企左一堆人:有啲等紧位,有啲等紧外卖;望到铺头入面啲人都仲等紧餐,门口又有六七个人等入,即刻放弃堂食,改叫外卖。以为外卖会快啲,点知系谂多咗。成间铺头得两个员工,一个仲要负责埋收银,佢哋系跟Order Number整嘅,一单做完先下一单,我地由126等到138号,等左差唔多1个钟先拎到个餐。野食方面,质素宝系唔错!黑松露芝士牛堡家姐点既,一打开个包,个包装纸已经满满既油汁,好彩张纸系有啲胶胶地,如果唔系都会食得几狼狈。试左两啖,黑松露酱俾得几大方,牛汉堡排颇厚身,好软稔又多汁。蜜糖芥末菠萝鸡堡蜜糖/芥末/菠萝/鸡--唔会有错既组合,但相对地惊喜都唔大。菠萝唔算厚切,口感上享受一般,但配埋个酱汁既酸甜比例好balance......鸡排煎得颇香口,边边既鸡皮仲可以食到脆脆地,但味道唔算好突出,下次再食应该会拣返牛食。薯格我地拎左餐行左一段路去到百周年纪念花园到食,但个薯格唔会俾胶袋焗到变一pats,依然都有香脆既外皮,不过食食下就觉得有啲油同热气喇!好彩同家姐两个人share一份。
野食方面,质素宝系唔错!
黑松露芝士牛堡
薯格