餐厅: 鹿角巷
资讯:

话说闺蜜L约美味子一齐试下呢间人气珍珠奶茶店。本来系一个愉快既下午,我地由3pm开始排队,排左差唔多一个钟先买到,叫左一杯招牌黑糖珍珠奶茶同9号皇家奶茶加珍珠,之后见到有排冲所以过左对面街行一阵,点知返到嚟谂住拎奶茶既时候,店员S叫我地重新排过队!我地两个打晒问号完全唔知发生咩事咁?!店员S就话排我地之后既两位客人话我地打占,所以冇冲到两杯奶茶俾我地叫我地再排过!!!我地即刻澄清我地真系排左一个钟头队买既,我地亦都反问点解会收左钱又唔冲俾我地呢?冇证据就立乱信左其他人!话我地打占点解𠮶刻又唔即刻叫住我地呢?收银员H话有叫我地但我地越行越远叫唔到我地返嚟,咁所以呢?我地两个无🍄🍄就咁俾佢地浪费左另外20分钟去返睇CCTV,最后证实我地系有排队,揾左另一位男店员出嚟同我地道歉同free返两杯奶茶俾我地,男店员话因为有好几次都有人打占所有佢地对打占呢样野好敏感,而佢d同事H 同S店员就误会左我地,真正打占既人就逍遥法外🤦🏻‍♀️呢一刻饮落去都完全觉得不是味儿,真系非常差既体验。最后我亦都send左封投诉信俾鹿角巷,系收到道歉同话会小心d处理,但冇任何补偿同提及任何方案处理问题。美味子希望公开呢件事出嚟等大家排队既时候小心d,亦都希望鹿角巷真系能够好好分配人手,检讨同监察好人龙同打占既问题。唔好再连累无辜。
外卖自取