2018-12-06 135 浏览
旺角分店开左有几耐,相信好多九龙友一定冲去买,始终旺角方便得多。当日咁啱系星期六,唔洗谂,一定多到爆。不过,难得去到,又未试过系咪听人地讲咁正,所以誓要买来试试。大约3点9左右,见到成条路旁边企晒人,都觉得大获,真系超级多人。排队排到转晒弯,大概15分钟,就买到飞了。我提议买「虎虎生风厚鲜奶」,因为可以有两种口感,食到大珍珠和小珍珠。但爸爸见到餐牌写住「波霸厚鲜奶」系招牌,坚持要依个。其实,我见到个餐牌,都分不太清楚有咩分别。好似全部都差不多,都系黑糖+奶+珍珠。唔加cream mousse可能冇咁高卡路里,但又好似冇咩意思咁。要试就要试个最人气嘅既然都系30蚊,加多层cream照计系化算啲!买飞连拎野饮,总共花了1小时,真系少啲耐性都唔得。野饮到手,睇落就好吸引,底部暖笠笠,上面冻冰冰。打卡之后,听佢讲摇匀15下,之后我又用饮管搅匀啲。饮落真系好好味,比起之前饮sharetea更好饮,感觉奶味更出,黑糖又唔会太甜。(其实我只系饮过2次黑糖珍奶咋🙈)平时我饮开无糖饮品,都接受到,所以我觉得老虎堂系饮得过!不过,30蚊一杯都唔算平,仲要排咁耐队...真系偶然一次好了,况且一杯等于2,3碗

既然都系30蚊,加多层cream照计系化算啲!

买飞连拎野饮,总共花了1小时,真系少啲耐性都唔得。
虎虎生风厚鲜奶,波霸厚鲜奶

不过,30蚊一杯都唔算平,仲要排咁耐队...真系偶然一次好了,况且一杯等于2,3碗饭。这个系列饮品,大部分都冇得减糖,全脂奶又系增肥,成杯野会好多卡路里!

2018-12-01
虎虎生风厚鲜奶,波霸厚鲜奶