2011-03-19
Present前夕,工作辛劳一番后,拉埋另外4个队员黎沙田食Pizza!虽然呢度坐得实无大商场d餐厅咁舒服同豪华咁.但宜家生意难做,我地亦不时帮衬下d小店,唔好俾d大财团拢断o西个市场,特别系呢d咁有心既neighbour餐厅更加要试试!!!由沙田火车站天桥行到落黎呢个排头村,餐厅座位唔多,好彩book左位,被安排坐到了大伞下的一张圆木台!只系简单既一张花纹木台布,就感觉到家庭气息!所有食物都在booking时order,所以唔洗等好耐而上木台又系热既!!!我地要左个开心心家庭餐....1.13吋啖啖肉PIZZA饼底够脆,而且芝士又够多,可以拉得起好多丝,视觉效果增添食欲!!料又多,最喜爱入面d汉堡包猪柳肉粒,同烟肉,够o西香!!!个pizza仲好似有d香料既味,好似有d似五香粉咁,好特别*2. 皇牌鸡翼这个鸡翼虽然卖相普通,一堆焗鸡翼加左d泰式酸辣酱,但食落口就知...我成餐既favorite,我觉得佢yip得好够味呀,食到最容住骨既肉都好香味.个皮唔系话脆,但香口,就算加左d酱o系上面都起码唔会好lum咁!3. 焗青口呢个mama地,我食左两粒.第一只食既白色即青口姆,但内著仲冻冻
虽然呢度坐得实无大商场d餐厅咁舒服同豪华咁.
只系简单既一张花纹木台布,就感觉到家庭气息!
所有食物都在booking时order,所以唔洗等好耐而上木台又系热既!!! 我地要左个开心心家庭餐....
1.13吋啖啖肉PIZZA 饼底够脆,而且芝士又够多,可以拉得起好多丝,视觉效果增添食欲!!
料又多,最喜爱入面d汉堡包猪柳肉粒,同烟肉,够o西香!!!
2. 皇牌鸡翼
3. 焗青口
呢个mama地,我食左两粒.
第一只食既白色即青口姆,但内著仲冻冻地,而且有d腥味.
我以为饮下d汁会几甜,点d仲腥,成件事谂起都呕心.
第二只食橙色即青口公,又ok波,起码无腥味..
不过d汁入面加埋多d芝士可能仲正.
4. 蒜容扭纹包蒜容味mama,唔多够,特别系一条咁粗,大可慷慨少少
内里都应该搽埋蒜容酱,而加好似咸味多d,似系d 盐水味咁.
5. 龙虾汁海鲜意粉+o加o厘猪排饭 个汁味道几重,面/饭既软硬or湿度适宜* 呢度仲有一样野好,就系饮品好多选择,上图只系几款,仲有double数量既选择!!
食碗面都$30啦,想食抵食又好味既pizza,呢度系首选,埋单每人$40到炸!!!!