2022-01-25
去咗西贡周围行下,经过见到呢间cafe,纯白色加上简洁嘅装修,好有度假feel呢~ 门口好多人排队,不过等咗20分钟就有位了,仲可以拣坐店里面定外面呢!最后拣咗坐室外,天气清凉地方阔落,好chill好舒服☺️烟三文鱼配酸种黑麦包 ($112)麦包上面铺上大量烟三文鱼,火箭菜同乳酪芝士,加上少少柠檬汁同香料中和返d鱼油,完全唔会觉得油腻,好食之余卖相仲相当吸引💖中东羊肉伴椰菜花 ($125) 点菜时以为会系羊扒,原来佢地将d肉撕开成一丝丝无骨嘅羊肉丝,细软入味,再配上椰菜花,羽衣甘蓝,鹰嘴豆,南瓜泥,红莓干,中东香料同埋最重要嘅薄荷乳酪,口感丰富,味道浓郁,再加d柠檬汁感觉清新☘️法兰西多士 ($98) 成个presentation好靓好吸引,打卡一流呢!厚厚嘅多士上面铺满开心果碎,玫瑰同肉桂,加埋意大利软芝士同蜜糖一齐食,唔会太甜,外脆内软,超级满足😋美式黑咖啡 ($30) 好香醇,如果咖啡味再浓d更好了☕️印度茶拿铁 ($38) 独特嘅香料味,香甜浓滑,值得一试👍🏻总括黎讲对呢间cafe好满意,加上坐露天位真系好有feel😌 佢地仲有好多蛋糕甜品好吸引,下次会再约朋友黎多次呢😊
烟三文鱼配酸种黑麦包 ($112)
中东羊肉伴椰菜花 ($125)
法兰西多士 ($98)
美式黑咖啡 ($30)
好香醇,如果咖啡味再浓d更好了☕️
印度茶拿铁 ($38)
独特嘅香料味,香甜浓滑,值得一试👍🏻