2020-07-09 209 浏览
星期日去屯门行山,出发前黎荃湾医下肚先~苏妈苏妈 呢间黄店深信有睇开其他 Foodie 都一定会推介,终于有机会试到,真系值得黎食!虽然黎到都要等位,都等起差唔多15分钟以上,不过都系值得。叫咗 肉骨茶 配捧捧骨,汤咖哩面 同 咖央多,墙上有介绍肉骨茶嘅食法,先饮汤再食肉,再饮汤~茶系我食过咁多间最浓味嘅,#当归 味最出,而捧捧骨就咁食就有D Dry, 但跟墙上介绍Mix 个豉油酱立即惹味晒!食到尾仲可以叫佢地加汤,呢个食法真系好少见!而汤咖哩面系配米通粉,初时都惊会太辣,但入口只系好轻轻轻轻嘅微辣,甜甜地仲有好重椰香,米通粉质感比米线更滑,不过就有D 碎,食到中途已经夹唔起要用「毕」黎食,入面好多料,方型嘅鱼蛋好特别好好食~而咖央多对我第一次食嘅人黎讲甜度刚刚好,多士 脆脆的,酱又唔会太腻。而食食下男朋友都话唔够食,最后加单加咗个#卤肉卷,十分脆皮而入面系满满芋头肉馅,唯一嘅缺点就系跟埋黎嘅辣酱因为唔系分酱上所以沾到少少,已经好麻辣,辣到我地2个都食唔到,如果想食可以试下叫佢分酱上先得。另外叫咗2杯冻饮,冻话梅 桔仔水 个人十分推介,冰凉得黎又清清地,仲可以解辣,唔会好似咸柑桔咁。而
星期日去屯门行山,出发前黎荃湾医下肚先~

捧捧骨

肉骨茶

汤咖哩面

咖央多

槟城卤肉卷

另外叫咗2杯冻饮,冻话梅 桔仔水 个人十分推介,冰凉得黎又清清地,仲可以解辣,唔会好似咸柑桔咁。而男朋友叫个杯冻冬瓜龙眼水都唔差,不过浓味D甜D,重口味人士可以一试。

话梅桔仔水,冬瓜龙眼水

整体唔错,系坐位逼咗少少。值得返转头!

2020-07-05
  • 肉骨茶