2018-09-05
间中会去旺角东千両食吓set lunch, 因为心思思佢杯炭烧咖啡,午餐定食共有11款,由A至K餐,78蚊起。定食餐牌必定有港人至爱嘅寿司/刺生/天妇罗,亦有熟食,好似豚肉/烧鱼/鳗鱼饭咁,后生仔同老友记可以各适其适!如果心大心细,样样都想试吓,就可以考虑叫个特上便当(K定食),唔好俾便当个名呃咗,佢其实系combo, 乜都有! 我阿妈有选择困难症,所以叫K定食最稳阵! 另外加多个盐烧三文鱼鲛,因为阿妈钟意食,但又嫌系屋企整好麻烦,哗,个鱼鲛好鲜味呀!老豆就食烧鲭鱼(C定食),佢话条鱼烤得够火喉,外皮脆口,肉质嫩滑,食到满口鱼油,omega 3够哂健康呢! 仲有仲有个刺生丼(D定食),材料新鲜丰富,有带子、拖罗、三文鱼、鱼子……! 不过,如果个餐有多一碟渍物就更完美啦!食完哂饭,当然嚟杯令人想念嘅炭烧咖啡,set lunch包埋㗎! 如果单叫,每杯要成32蚊! 吃饱饱,好满足呀!
吃饱饱,好满足呀!