2023-03-10
犇牛四宝面 (牛腱,牛筋,牛肚,嫩五花)$108汤底牛味好浓郁,不过汤底有少少辣,今次拣左配幼面,面底都好爽,牛筋食落有入口即溶嘅感觉,牛肚好爽口,而嫩五花同牛腱就炆得好淋老火锅腱心半筋半肉面 $94汤底就偏㶶,带有少少辣味,牛筋同牛肉都大大旧,而牛筋质感相当软糯,而牛肉就好淋,面底选择咗手工面,卖相有啲似刀削面,口感烟韧,每一条粗面条都挂满汤汁卤水鸭肾 $98味道方面好够味,初初咬落会有少少实,咬下咬下就开始弹牙养生无骨红枣黄酒鸡 $84 🐔鸡肉好嫩滑,而且仲有淡淡嘅酒香味,d 酒味完全唔会盖过鸡味,合到好处😋熊牛乳剉冰 $78 🐼又一次因卖相嚟点嘅甜品🍮大中个熊人头,用Oreo 做耳仔👂泡芙做嘴👄蓝莓🫐做眼👀剉冰以牛乳冰同绿茶粉结合而成,食果时再加上炼奶,冰冻口感🧊味道微甜台式综合豆花 $45材料非常丰富,珍珠、芋圆、红豆🫘、绿豆全部都有,主角豆腐花相常滑溜,配上唔同食材味道同口感都有唔同,一碗有晒的确唔错👍
老火锅腱心半筋半肉面 $94
卤水鸭肾 $98
味道方面好够味,初初咬落会有少少实,咬下咬下就开始弹牙
养生无骨红枣黄酒鸡 $84 🐔
熊牛乳剉冰 $78 🐼