2024-06-27
今日沙田友又带我周围食好西✨仲拣咗我最钟意嘅日式餐厅俾我试吓😍酱油鸡叉烧鸡白汤拉面 $79鸡白汤好浓稠、咸淡适中,配搭新鲜青葱好夹好清新,饮落唔会觉得油腻🤩面质我拣咗软身,食落去软硬度适中,带烟靭有咬口。仲有其他面质俾客人选择,总有一个质地岩晒你😎厚切酱油鸡肉质嫩滑,充满甜甜地嘅酱油味;拉面配料有笋,好有笋味,食落去爽爽甜甜冇渣,正😙追加嘅流心蛋都好有酱油味,食几只都仲得整体拉面嘅份量都好足够,大食嘅我都觉得饱😌辛口酱油豚骨汤拉面 $79朋友食左豚骨汤拉面,汤底仲浓仲杰身,充满浓浓猪骨味。面质爽口,每条拉面都挂满晒豚骨汤,加上少少辛口 因为,见到都流晒口水🤤叉烧厚薄适中,配上爽口木耳丝,酱油流心蛋,搞到我都想食埋佢个碗🤭追加满腹套餐 - 炸蚝3pcs新鲜炸起热辣辣 ,蚝肉都算大粒,兼好有蚝味,唔系雪藏货👍🏻炸衣炸到卜卜脆,食完一粒想继续食另一粒🙂↕️追加满腹套餐 - 唐扬炸鸡3pcs朋友叫左炸鸡做小食,鸡皮炸到脆卜卜,食落去一啲都唔油腻🙊鸡肉仲保持到鲜味同肉汁,好彩有追加到,如果有鲜柠檬点柠檬汁就更加好啦😍套餐仲有4款饮品俾我拣,有汽水绿茶抹茶乌龙茶。我同朋友都拣咗麦茶,食完拉面饮啖麦
酱油鸡叉烧鸡白汤拉面 $79
鸡白汤好浓稠、咸淡适中,配搭新鲜青葱
追加嘅流心蛋都好有酱油味,食几只都仲得
整体拉面嘅份量都好足够,大食嘅我都觉得饱😌
辛口酱油豚骨汤拉面 $79
朋友食左豚骨汤拉面,汤底仲浓仲杰身,充满浓浓猪骨味。
追加满腹套餐 - 炸蚝3pcs
追加满腹套餐 - 唐扬炸鸡3pcs
朋友叫左炸鸡做小食,鸡皮炸到脆卜卜,食落去一啲都唔油腻🙊
套餐仲有4款饮品俾我拣,有汽水绿茶抹茶乌龙茶。我同朋友都拣咗麦茶,食完拉面饮啖麦茶即刻可以再食过🤩
好味度:8/10
回头度:7.5/10