2023-11-16 1394 浏览
而家启德越嚟越多新餐厅,当然唔少得我最钟意去既Cafe,呢间Cafe距离Airside𠮶边唔系好远,我bookmark咗好耐,见佢环境几靓座位又宽敞,采光度仲好好添!《黄金咸蛋芝士炒薯条 $78》咸蛋味系几岀既,好多咸蛋沙既感觉,不过薯条唔够脆,脆啲会加多啲分🫢《士多啤梨,牛油果,车厘茄,烤鸡腿扒水耕菜沙律 $128》鸡扒煎得都ok,肉质几嫩,沙律菜都好新鲜,唔想食咁heavy既话叫呢个就啱晒,味道就正正常常啦😂《黑松露忌廉鸡肉烩意大利饭配香烤鸭肝 $148》Risotto都唔错,几香蘑菇味又唔会太漏💁🏻‍♀️《Summer Punch $48》饮品就比较特别,呢杯系加左菠萝香橙同柠檬既特饮,比较清爽,饮落唔知点解觉得好似有酒咁😂味道就系类似Fruit Punch,都偏甜少少!《Peanut Butter Tiramisu Drink $59》呢杯几好饮,咖啡味都岀既,唔会俾奶沟淡左,好香浓既花生酱味,好似食紧甜品咁,唔错👍🏻《乌龙伯爵麻糬/可可玄米麻糬卷蛋 $38》伯爵茶卷蛋好食过乌龙茶,伯爵茶味比较突出,乌龙茶味就真系要好细心慢慢食先试得出😂整体觉得食物质素一般,唔系特别岀色,胜在环

《黄金咸蛋芝士炒薯条 $78》

《士多啤梨,牛油果,车厘茄,烤鸡腿扒水耕菜沙律 $128》

《黑松露忌廉鸡肉烩意大利饭配香烤鸭肝 $148》
Risotto都唔错,几香蘑菇味又唔会太漏💁🏻‍♀️

《Summer Punch $48》

《乌龙伯爵麻糬/可可玄米麻糬卷蛋 $38》

整体觉得食物质素一般,唔系特别岀色,胜在环境系几舒服几靓,采光度好好,又可以望住个靓境hea下系几正🙈

GoodDay Solar
九龙城沐泰街9号嘉峰汇1楼11号舖