2024-04-24 855 浏览
咁岩搜寻到土瓜湾呢间pet friendly cafe🐶cafe喺一楼,电梯入口有少少难揾,因为会误会左做教会入口而错过左😂但上到去系眼前一亮✨楼底好高,有好大幅玻璃,采光度高,有划分宠物位置,因为位置有限,最好book定位先~.本身想食lunch, 但迟左去到,变左食tea☕️cafe系有afternoon tea menu,台式,fusion, 西式都有,配搭都几新颖,好多都想试吓.✨炸甜不辣配脆皮酱油✨小食黎讲好大碟,4-6个人食都好足够,甜不辣外脆内烟靭,脆皮酱油就好似xo酱d渣渣咁,不过唔辣而且系豉油味,仲有好多芝麻喺入面,食落好香口,几特别✨煎鸭胸牛角窝夫配北京填鸭酱✨鸭胸油脂丰富,不过觉得可以再煎耐少少等d肥膏溶化,配搭埋蛋、京葱、青瓜同北京填鸭酱,层次味道都好丰富,想赞吓个酱完全唔会咸,反而比较甜身,夹返牛角窝夫,整体好和谐✨卡邦尼意粉✨好多料头既卡邦尼意粉,酱汁唔会过多,岩岩好挂晒落意粉上面,菇同烟肉份量多,同埋热辣辣煮起好香口,食落唔会漏✨橙汁、黑糖咖啡(跟餐饮品)✨跟餐有一系列既饮品可以选择,唔使特登加钱,黑糖咖啡上面既松鼠超级可爱,完全无expect会遇上复杂程度
✨炸甜不辣配脆皮酱油

✨煎鸭胸牛角窝夫配北京填鸭酱

✨卡邦尼意粉

✨橙汁、黑糖咖啡(跟餐饮品)
✨跟餐有一系列既饮品可以选择,唔使特登加钱,黑糖咖啡上面既松鼠超级可爱,完全无expect会遇上复杂程度比较高既拉花🥹☕️