2023-04-28
Meraviglia Bar e Ristorante 真系一间环境宽敞舒服,仲有落地玻璃对住湖景嘅音乐喷泉 ⛲️,真系好浪漫啊!等食物期间,餐厅友善地奉上手作意式脆卜卜饼干条同埋热辣辣软熟面包,即刻带你进入美味世界。而我就好钟意佢哋嘅意式田园沙律同牛油果 🥑,沙律菜内有鲜果亦加入一啲混合有机坚果同干果,再加上一啲黑甜醋,带你入口清新 🌿 又开胃。如果你系蚬控,一定要试下佢哋嘅白酒煮蚬意大利扁意粉。新鲜大蚬无沙,粒粒胀卜卜鲜甜有肉,意粉软身带酒香,而且整个烹调技巧掌握得好好啊!真系一款必试嘅佳肴。如果你想试下啲唔同嘅,就可以拣佢哋嘅"家乡风味乳猪"配鲜松露薯蓉同埋有机蔬菜啦!全碟色香味俱全,烤有机蔬菜有6-7款,乳猪外皮油光明亮薄得脆口,肉质柔嫩多汁,风味独特,真系好值得一试。不过最令我惊喜嘅系佢哋嘅意式烧走地鸡半只配有机时令蔬菜及串茄 🌟,用既系走地鸡鸡皮烧得香脆有多余油脂,鸡肉鲜嫩多汁,虽然系半只鸡,但都分量十足。而且配菜有意瓜,灯笼椒,粟米,西兰花,串茄,时令有机蔬菜都咁多样性,营养十分均衡,真系一道完美嘅主菜!总括而言,Meraviglia Bar e Ristorante 真系
总括而言,Meraviglia Bar e Ristorante 真系一间值得一试嘅餐厅。不论系环境、服务,定系食物,都系一级棒!