2022-11-27
昨晚瞓唔著,谂吓明午食乜嘢,于是即刻透过 Openrice booking,Que竟然有位,平时成日 full booking,终于可以试吓新嘢嘞!等候0分钟入座,服务员很亲切和有礼,日式设计装修,不停播放日本歌,虽然唔知唱紧乜,但感觉舒服和令人放松。这里是用QR code 自助 order 食物,唔识用也可以叫服务员 order. 我 order 咗软壳蟹意粉,有蟹肉碎加茄汁酱煮意粉,意粉面放上炸好嘅软壳蟹,加上少许芝士碎、紫菜丝和沙律菜做伴碟,味道唔错,但茄酱盖过蟹肉碎嘅味道,但软壳蟹好新鲜。另外叫了一件加贺焙茶蛋糕,中间有梨做馅,个人觉得太多 mouse, 食落好漏!又越食越觉得甜,所以食剩咗一半。最惊喜系杯 Que丝滑黑咖啡,又香又滑,啱晒我这个咖啡迷。去松一松,也是不错的选择。