2022-03-27 334 浏览
咖啡店置身于大埔乡村里面🌿,估计系以60年代旧居改建而成🏚。附近都系环境静寂既民居🏡,有一种隐退都巿既简朴感🍃,所以到访需保持安静,以免打扰附近居民🙏🏻。 Cafe 虽然有两层高,但座位唔多🪑,提供好足够既空间感。而疫情期间见店员冇招待客人上❷楼,估计系限制人数了,所以每次到访更加⊱必须提早预约⊰,用餐时间1.5小时🧡🖼店铺环境以米白同木系颜色为主🪟,形造都巿人渴望既悠闲感🎐。室内、外都设有座位,每个角落都适合打卡同休息。↬ 重点介绍尼杯Ice jelly latte(高身款),佢系我二访尼间咖啡店既原因❤️↬ 咖啡可以保持咖啡☕️与奶🥛既平衡,每啖都有咖啡同奶既柔和感。↬ 里面有一颗大冰粒🧊,用咖啡豆调制而成,有助保留咖啡冰冷温度❄️同味道,就算同朋友坐低倾耐左,咖啡都唔会走味,相反更会愈饮愈浓郁,饮到不同层次。↬ 杯底有好多啫喱,可以系饮咖啡之余又享受到香甜既咀嚼感,满足到想食甜品既欲望,尽见咖啡既高质同❤️思↬ 如果唔欣赏花巧既啫喱,都可以㨂返 ice latte (矮身款)☕️🎼咖啡店既背景音乐悠闲舒适,让人轻松坐低享受乡郊同大自然🌱

🎼咖啡店既背景音乐悠闲舒适,让人轻松坐低享受乡郊同大自然🌱