2023-11-03
"Have a damn fine day"连返咗几日工嘅我好需要休息一下!σ`∀´)σ 呢间店喺咖啡界都几出名!装修属于美式工业风,播在轻快嘅音乐,感觉都愉快舒适,为大家带来一个美好嘅早晨。🌝「咖啡☕️永远系我嘅重点」Filter Coffee#147 Colombia Huila Las Flores SidraCOLOMBIA HUILA LAS FLORES SIDRAANAEROBIC WASHED / SIDRA / 1680-1770MLAVANDER, GOLDEN KIWI, MANGO YOGURT咖啡师推荐咗几只,大部份都系哥伦比亚,饮之前会先闻干香,会有好突出嘅金奇异果,手冲方法比较偏向拎前段少少,所以偏酸,但系顺喉嘅酸,同金奇异果嘅风味夹到,唔会系兀突嘅醋酸,所以都冲得几好!Acidity: 💛💛💛💛Sweetness: 🤎🤎Bitterness. : 🖤Aftertaste: 💚💚Cappuccino $45咖啡风味完全唔同,奶啡通常都用比较nutty嘅款式,奶泡嘅厚度准确,一入口饮到奶泡嘅口感,奶泡都打得够绵滑,因为饮到落底🩷都唔会化开
连返咗几日工嘅我好需要休息一下!
σ`∀´)σ 呢间店喺咖啡界都几出名!
「咖啡☕️永远系我嘅重点」
Filter Coffee
Acidity: 💛💛💛💛
Sweetness: 🤎🤎
Bitterness. : 🖤
Aftertaste: 💚💚
Cappuccino $45
咖啡风味完全唔同,奶啡通常都用比较nutty嘅款式,奶泡嘅厚度准确,一入口饮到奶泡嘅口感,奶泡都打得够绵滑,因为饮到落底🩷都唔会化开。
🍽️食物方面
🍝🍝伯爵茶安格斯牛面颊意粉 $158
(安格斯牛面颊肉、日蕃茄,芦笋、混合胡椒、伯爵茶)
🐃牛面颊肉嘅肉味好浓郁,亦都有口感,质感有啲似牛腩,但肉质更加嫩滑,一入口肥美嘅油脂,再配搭已经过腌制嘅嫩牛肉,配搭意粉非常出色。
酱汁方面,使用橄榄油混合胡椒,由于牛肉味太过香浓,所以只有好淡嘅伯爵茶,但调味适中,唔会过咸或者淡!
烟三文鱼宾尼迪 $128
(烟三文鱼、水波蛋、菠菜、渍洋葱莳萝香草油、酸种多士)
水波蛋🥚煮得岩岩好,烟三文鱼唔会过咸,酸种多士外酥内软越嚼越香,基本上呢个配搭冇得输!
推荐指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
整体出品都稳定,因为咖啡师都专业,^_^,当然咖啡调酒都好出名,下一次一定要试吓!
有三间分店,尖沙咀呢间劲方便,一出地铁就转弯就系😺