2010-03-06 33 浏览
我们1个月大约光顾8-9次, 并非熟客. 女同事A去攞位, 等了成5分钟扁着咀回来话门口阿姐只顾招呼熟客, 唔理佢, 讲了好多次"6位"都当佢透明. 但当时环境虽然有其他等位客人(不多), 但都站在外围, 无可能完全听/看不到有客人攞位, 估计阿姐心情唔好. 于是男同事B去攞, 今次OK, 但我们全都看到她的态度好差, 只不过系写1张飞仔啫, 唔会好烦啩! (不过佢对熟客D态度好好). 等紧期间已见1个女仔拎住飞仔问佢嘢, 之后个女仔怒气冲冲咁走咗去. 终有位了, 阿姐用不纯正, 极不客气的广东话讲," 拎张飞黎睇下!!!", 跟往用手作势"泼"我哋向前." 去喇!!!去喇!!!" 极反感, 似赶动物入笼咁!!!! 咁搅都无mood 食嘢, 但回头望佢对熟客又变番另一个样. 唔生边有熟呢? 可能太多熟客仔不屑D 生客. 不过真系以后以后也不会再去. 未食已气餐饱!

2010-03-06