2022-08-19
✨已经成为享乐忠实粉丝✨自从享乐系元朗开咗分店后,我就成为咗佢忠实粉丝了(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)唔止面包好食及价钱相宜~仲有面包出炉得好有效率!即使间中会出现人龙,但其实好快就排到自己(约5-10分钟),亦唔洗好似其他人气面包店咁,系出炉前半个钟(甚至更耐)就要排定队等买包🙈当然地点就脚亦成为我爱店原因♪⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰以下系个人口味排名参考如果钟意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b🔻9/10 分区[排名不分先后]每年只有7-8月限定推出,皮烟韧有咬口,抹茶馅偏甘香不带苦涩,份量爆晒,而且食落轻盈唔会太甜腻!▫️抹茶冰心包⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰🔻8.5/10 分区[排名不分先后]我估容易比人忽略嘅有红莓乳莓软包同桔皮意大利朱古力,因为佢哋比较「其貌不扬」,但食落有惊喜🥰桔皮朱古力我成日买黎食▫️原味冰心包▫️抹茶麻薯吐司▫️黑糖麻糬包 ▫️红莓乳莓软包 ▫️桔皮意大利朱古力 ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰🔻8/10 分区[排名不分先后]虽然我唔饮奶茶,但贝果入边奶茶味系我最爱之一🙈黑糖麻糬亦系我爱包之
以下系个人口味排名参考
▫️黑糖麻糬包
▫️红莓乳莓软包
▫️桔皮意大利朱古力
🔻8/10 分区[排名不分先后]
虽然我唔饮奶茶,但贝果入边奶茶味系我最爱之一🙈黑糖麻糬亦系我爱包之一,佢个馅再多少少黑糖麻糬就更好😻
▫️紫薯麻薯包
▫️伯爵麻糬奶茶贝果
▫️紫菜肉松芝士贝果
▫️伊恩妮草莓酥
🔻7.5/10 分区[排名不分先后]
至于宇治抹茶哈密瓜表面同菠萝包一样好正,馅系近似奶酥,两样非常match(´∇`)我谂蓝莓乳酪同芋泥应该冇咩人未食过⁽ ´꒳`⁾芝士包系估唔到有咁多芝士,每一啖都系,享乐真心好大方❤️
▫️蓝莓乳酪贝果
▫️芋泥贝果
▫️芝士包
▫️芝士蜜糖法包
▫️宇治抹茶哈密瓜包
▫️明太子法包
🔻7/10 分区[排名不分先后]
黑眼豆豆CP值爆灯,$6一个但馅料都绝不欺场;北海道芝味棒同其他面包店嘅芝士包好唔同,佢多咗阵蜜糖味,令我好impressive!!! 另外紫菜肉松芝士确唔错,肉松唔算多且芝士味唔浓,但咸味贝果黎讲唔错,私心钟意呢款!
▫️抹茶麻糬贝果
▫️焙茶麻薯贝果
▫️擂莎芝麻贝果
▫️朱古力红莓贝果
▫️黑眼豆豆
▫️北海道芝味棒
▫️明太子包
🔻6/10 分区[排名不分先后]
唯一令我觉得失望嘅贝果一只,可能原本预期佢系拉丝芝士,点知系一粒粒𠮶啲🙈有少少失望
▫️北海道芝士(6/10)
🔻4/10 分区[排名不分先后]
佢哋嘅Scone唔系我杯茶😵虽然味道上唔差,但口感有啲似密度高嘅雪芳蛋糕咁,并非外酥内软
▫️蜜糖提子干松饼
▫️抹茶松饼