2017-11-11 381 浏览
有个朋友喺澳洲返嚟,因为佢想食泰国菜,所以去呢间试吓!我哋五个人叫左六道菜!其中一道菜系因为提早订咗而送的!鲜虾刺身呢道刺身就系送嘅,非常鲜甜肥美!我估佢系人头计的,所以你见到有五只,非常贴心!泰式并盘并盘有甜酸凤瓜,炸虾饼,牛肉串烧同鱼饼,虾饼同鱼饼都炸得几香口,非常弹牙肥美但又不会油腻。牛肉先非常香,同凤瓜老好爽好弹牙!青咖喱配泰式因为我个人好怕spicy,所以青咖喱真系啱啱好,加埋佢嘅泰式薄饼少对香又带点脆,加埋青咖喱真系好夹。泰式炒椰菜苗不嬲都话我最中意食柳菜苗,所以佢泰国餐厅嘅菜我一定会拣椰菜苗,椰菜苗基本上咩煮法我都觉得好好食,因为椰菜苗爽口得来又唔会太硬,椰菜味好香,真系好想日日食!泰式海鲜炒粉丝炒粉丝又系另一样我中意食既菜,纪念品非常入味,但一啲都唔会好油,而且粉丝咬落佢一点都硬,面身岩岩好!啲海鲜又好新鲜,都系啖啖肉。泰式菠萝炒饭呢个炒饭都好惹味,食到啲菠萝粒好清爽,饭粒啱啱好,一啲都唔油腻!呢间餐厅好抵食,而且份量非常多,五个人来讲其实都好够食。埋单仲好平添!推荐!👍🏻

鲜虾刺身

泰式并盘