Morton's of Chicago

说到食物,全部都好味冇伏,但未算惊艳。最令人称心的,系服务态度💖问一句厕所喺边,经理由我起身一路带到我去女厕门口,第二次再去厕所全程每遇上一位店员都会递起只手让你行先。食到中间我哋问可唔可以转window side,经理冇态度不耐烦仲火速帮我哋安排,店员一执好张枱第一时间帮我哋加返满杯水🥂食物拣好后店员为我哋送上随餐必备嘅烟肉洋葱包,从图中可见个包size仲大过人嘅头配上佢哋自己整嘅牛油,个包洋葱味好香,但就咁食就有啲干😅配餐汤就几合适嘅。我哋因为惊就咁食个包都饱咗,所以都系食咗少少,剩余嘅店员可以为我哋打包拎走。我哋order咗两个set:首先系佢哋嘅免翁牛柳6oz 配 蟹饼 $688配菜选炒蘑菇好老实讲女士食呢个size已经好够饱牛柳好厚实浓味,但略嫌有少少韧蟹饼获得好高赞赏,老公直头话系佢呢几年食过最好味嘅蟹饼第二个set加咗$400Upgrade 拣咗肉眼牛扒16oz 配 深海龙虾尾呢块牛扒我地都食得好开心,好浓牛味,上枱嘅时候焦香嘅味道令到我哋都急不及待想食。生熟程度拿捏得好好,我哋叫五成熟,切开系prefect pink,仲有肉汁流出!好钟意食龙虾嘅我表示呢个龙虾尾好值得嗌

免翁牛柳6oz   配 蟹饼

我哋order咗两个set:

首先系佢哋嘅免翁牛柳6oz 配 蟹饼 $688
配菜选炒蘑菇
好老实讲女士食呢个size已经好够饱
牛柳好厚实浓味,但略嫌有少少韧
蟹饼获得好高赞赏,老公直头话系佢呢几年食过最好味嘅蟹饼

肉眼牛扒16oz 配 深海龙虾尾
深海龙虾尾

第二个set加咗$400
Upgrade 拣咗肉眼牛扒16oz 配 深海龙虾尾

好钟意食龙虾嘅我表示呢个龙虾尾好值得嗌,弹牙啖啖肉,淋上淡淡咸牛油香味,怕腥可以挤吓侧边嘅柠檬汁,佢哋细心到连柠檬都煎过先上碟!食完想食多一条啊!

相反经典谷心太软就令人有啲失望,满心欢喜切开下竟然系唔流心嘅
未至于太熟,已经唔系流动嘅朱古力

餐厅食物单价睇唔算平,但美式高级西餐厅每分餐点嘅份量都好大,食得好饱好饱
总括嚟讲CP值都几高
推介!