2019-04-26 71 浏览
今日过左黎北角同朋友倾野,佢话新开左间拉面唔错,带我去试下~🔸辛味拉面 ($88)汤底系用高汤加秘制辛辣香料调味,唔算好辣,汤底味道浓郁,拉面软硬适中几弹牙。配料有叉烧、鸡肉、芦笋、流心蛋、黑木耳等,块叉烧虽然薄薄地,但肥瘦均匀,而且外层有火炙过,比平时啲叉烧香口!🔸低温慢煮日本萨摩赤鸡(跟拉面+28)鸡肉几滑,上面仲放左啲番红花同京葱,夹埋一齐食,唔错~🔸活烧蒲烧鳗鱼饭($198)Menu写住「本店严选每条约2公斤的顶级鳗鱼,在本店内㓥及生烧,即叫即烧,进食感觉就像锯扒咁厚肉,外脆内嫩」讲到咁吸引,虽然价钱有小小贵,但都决定要叫黎试下!等左15分钟左右,朋友个拉面食左一半,我个饭先到。一打开个盖已经闻到好香!咬左一啖鳗鱼,真系觉得不得了!!Menu写既形容真心无夸张,我未食过咁厚身既鳗鱼,仲要真系烧到外脆内嫩,外皮脆脆地,啲肉好嫩滑呀!原来生烧既鳗鱼系咁好味!!!而且个鳗鱼一条骨我都食唔到,我谂师傅真系好有心机去拆骨!要向师傅致敬,感觉到佢既用心!🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️食完之后真系觉得呢个价钱好值,等耐啲都抵!非常推介!

🔸辛味拉面 ($88)

辛味拉面

🔸低温慢煮日本萨摩赤鸡(跟拉面+28)
鸡肉几滑,上面仲放左啲番红花同京葱,夹埋一齐食,唔错~

低温慢煮日本萨摩赤鸡

🔸活烧蒲烧鳗鱼饭($198)
食完之后真系觉得呢个价钱好值,等耐啲都抵!非常推介!

活烧蒲烧鳗鱼饭

辛味拉面