2022-04-20 57 浏览
上星期去中环影相,临走前去左灯笼卤味外卖要反屋企同屋企人share食先!C 鸡翅膀、鸭胗、麻吉烧、野生黑木耳、高丽菜 $68 + $3 手工乌龙面: 超级推荐大家食!最饱肚的主食!鸡翼几入味size适中,鸭胗口感完全吾觉太硬而怕难消化,床吉烧细细粒,口感几弹牙。黑木耳酸酸地几开胃。高丽菜吸入左汤汁,食落几入味。特登加左3蚊转手工乌龙面,面质弹牙又够滑口,吸入左酱汁,更加入味。G 眷村怀旧排骨便当 $68: 本身对便当无抱太大好感,但依度既便当未免太丰富了吧!排骨口感几实肉,下层全是已调味既粉丝,口感好弹牙又爽口。饭既份量对我黎讲刚刚好,因为食完成盒便当会几饱肚!饭上仲有几粒鲁肉粒,另外仲有少少野生黑木耳作小食,酸酸地令人几开胃。海苔盐酥鸡 $24: 食台湾野必定食叫盐酥鸡,鸡粒好方便食,炸得好香脆而咸味刚好!鸡肉吾会鞋口之余,食落几惹味添!台式香蒜肠 $19: 依款台湾肠比我想象中味道较咸一点,对比出面既肠口感食再实啲啲。甘梅香脆地瓜条 $19: 每条大小粗幼适中,炸得吾等太油腻,食落吾会渗出油份。地瓜条味道香口,价钱较便宜,值得作为小食啊!两个餐均有热冬瓜茶配送,味道几甜。

两个餐均有热冬瓜茶配送,味道几甜。