2024-10-22
香港无人不晓边炉放题,明明个名叫麻辣火锅,但见好少人叫麻辣汤底,已变咗出名多元化,有火锅之余仲有多款海鲜、熟食、新鲜蔬菜、甜品,重点有得任饮清酒、梅酒、啤酒、叫中间$298一位个餐有和牛已经超满足,不过坐跟住房见到一碟碟生蚝拎出嚟,有啲心郁郁下次想试吓最贵个餐!四至六人都会比卡位,坐得阔落舒适,楼底又够高抽风好好,打咗两个钟边炉都唔会成身火锅味。今次发现咗两个隐藏食法推介俾大家,第一系用牛肉包住XO酱,个酱唔会好咸好辣,但好香虾味,用牛肉包住口感一流必试🤩 第二个隐藏食法系将甜品柜入面最好食嘅巴斯克蛋糕放落原雪糕,不起一半雪糕一半蛋糕咁食,口感绵滑又加上芝士味劲香。大家试咗可以俾返Credit我,我真系最伟大嘅发明家😎🫡