2022-06-01
妈咪最钟意食上海菜,喺朗豪坊行完街比我地发现Food Court 隔离就有间”十十川沪料理”!餐厅入口喺正food Court 入口嘅另一边,唔算太显眼,餐厅装潢简洁清新风,座位阔落舒适,特大卡位啱哂我地放战利品!扫QR code 落单好方便,店员有礼介绍,赞!🌶️珍宝海鲜干锅🦞 $328 放满海鲜嘅干锅,上枱时真系冒哂烟又好鬼香!海鲜干锅有蟹、鲍鱼、海虾、大蚬、鱿鱼酥等,每款干锅配菜仲有有薯条、莴笋同莲藕等,非常十分劲丰富!酱汁用左花椒同八角等调味,令成个干锅香气扑鼻!一路食仲有火暖住,越食越惹味!款款海鲜都好足料又美味,我就大爱鲍鱼新鲜又够软身!妈咪都赞粒粒大蚬肥美仲冇沙!超级好味!🥟鲜肉小笼包 $58招牌菜之一小笼包,用薄薄嘅外皮包住满满汤汁,一啖咬落去D汁仲热辣辣,鲜肉馅料肉味香浓!必试!🍚麻辣牛肉京葱粢饭 $58 一份有4件嘅粢饭,外面用保鲜纸包住好方便拎上手,麻辣味适中,牛肉软嫩,配埋京葱食好夹!份量细细地啱哂我地! 🥤饮品点了黑糖冰粉豆浆 $38估唔到好好饮!黑糖香甜而不腻,豆味浓郁,加左冰粉口感弹牙!好清爽!十十川沪料理地址📍: 旺角亚皆老街8号朗豪坊4楼7号舖
🌶️珍宝海鲜干锅🦞 $328
十十川沪料理