2019-12-09
成日食apm食到闷闷地,趁周末一于试下隔离亚太中心既餐厅!其中最出名就系呢间好多人推介嘅西餐,环境舒适,食物水准稳定地高。餐厅系偏向酒吧风格,入面装修充满美国元素,座位好阔落,台面亦够大摆大大只既西餐碟,用餐体验十分唔错!晚餐有SET DINNER或者正常MENU散叫。今次SET就选择咗PIZZA,亦叫咗品评唔错既美国泰勒太平洋石蚝一试。生蚝非常新鲜,食落好清甜好FRESH,蚝身亦好厚肉,唔算太重海水味,不过鲜味真系好出!$88 四只呢个价钱无得顶!觉得点Dinner Set既主要原因都系因为依个价可以食到4只靓蚝跟SET餐汤系腰豆蓉汤,第一次试感觉几特别味道系ok既,淡淡既豆香。另外随餐亦都有个MGB小食拼盘,系一人份量。香草鸡翼炸得好香口,仲有巴马火腿、风干牛肉同Feta Cheese,每样浅尝都够🤭质素不错,火腿有咸香,牛肉软稔。main简左意大利辣肉肠烟肉薄饼成个薄饼都舖满层层芝士,真系好多好多芝士,食落好有咸香,再有浓郁茄膏底加埋辣肉肠烟肉肉香,其中一个PIZZA既必胜材料配方!热辣辣食唔停!另外叫一份美国star ranch黑毛安格斯西冷10oz牛扒配黑松露薯条。烤得好靓,
跟SET餐汤系腰豆蓉汤,第一次试感觉几特别
味道系ok既,淡淡既豆香。
另外随餐亦都有个MGB小食拼盘,系一人份量。
main简左意大利辣肉肠烟肉薄饼
烤得好靓,一格格炭烧网纹好吸引呢。有卖相,味道口感都一样有,点左Medium,完全无overcook,超正!切开唔会有血水唔韧,肉质鲜嫩有肉汁,牛肉味好浓,配上简单烧汁已经好好味,而且肥膏比例好,少少肥油好惹味!
SIDE DISH 仲加咗个芝士蟹肉焗芦笋,虽然细细碟,但蟹肉都俾足料,啖啖肉之余食下清新既芦笋啦。
甜品就叫咗蓝莓梳乎厘&苹果奶酥配吉士酱,两样甜品都真系有心机去整。
梳乎厘净系卖相已经令人流口水,即叫即焗香喷喷,甜度适中,夹埋佢个云呢拿云糕食,不出两分钟已经成个食晒。
苹果奶酥,焦糖苹果碎再配上奶酥碎,有果甜亦有口感!
总结系十分推荐观塘依间西餐厅,食物有诚意,性价比几好!