2020-04-30 138 浏览
好多时,大商场之食肆,多数为连锁经营,缺乏新鲜感。个人更喜欢小店,当中不乏很多隐世美食,充满惊喜。V City/屯门西铁站出口,屯门新墟一带,就充满很多食店。个人特别喜欢食鸡,所以经常帮衬海南鸡店😜。近排俾我发现到孖宝😁,此店位置方便,就在新墟麦当劳对面。店面不大,大约4-5张枱。整齐干净,坐得舒适。海南鸡饭,重点当然是只鸡🐔la: 鸡肉够嫩有汁,最钟意皮与肉之间那一层jelly😍记得食埋垫底嘅芽菜。。。吸收鸡汁之后,真系又香又甜又爽口😆😆油饭:粒粒分明👍(最怕d饭湿到烂。。。)油菜:爽。脆。甜。(题外话:食食下见职员带住两袋生菜补仓,唔怪得碟菜咁新鲜😘)最可惜今日汤煲坏咗😭,冇得饮汤😭,佢个汤真系好正ga。近期疫情,以为人流会减少,但晚市期间依然座无虚席,外卖不断。店内职员飞奔工作,充满香港人的干劲😌。

记得食埋垫底嘅芽菜
。。。吸收鸡汁之后,真系又香又甜又爽口😆😆
油饭:粒粒分明👍(最怕d饭湿到烂。。。)
最可惜今日汤煲坏咗😭,冇得饮汤😭,佢个汤真系好正ga

• 招牌海南鸡饭套餐