2022-12-18
再来莆田吃晚餐,这间多分店之余食物质素都保持到,每隔段时间都有推广,今次就系 海蛎 ,而且叫2款都系$209都几食褔建 海蛎煎 +江口家乡 海蛎汤 $209,2款的海蛎都份量不少,前者似蚝饼但是比较薄身再加上蛋香,不油身不错。后者第一次饮都几鲜甜仲有不少蔬菜,带点姜味可一试一人份椒盐猪手$38,炸得好香口几惹味,入面仲有点骨胶原口感不错喜欢吃 芋头 的我见到有个 芋香鸭 价钱$88份量岩晒2个人,芋头好绵身又有鸭肉香,食晒其实都几饱清清地叫了芥兰豆皮食完海鲜加肉再食点菜岩岩好,$78份量几多酱汁几浓令到豆皮劲入味又不会太咸每次来必食的 兴化炒米粉 再配辣椒酱必推介,份量劲多,米粉幼身之余又有虾,肉,菜,混辣酱一齐食惹味又带点酸辣甜品叫了2款一齐食,这𠮶 酥炸冰心榴连 第一次食,$48真心推介,炸皮几脆入面又榴梿雪糕劲浓郁和酱汁一齐食好味道,岩晒 榴梿控朋友这𠮶建莲雪耳汤$38,之前食过不错几润岩而家冬天天气,雪耳不少而莲子大粒,低多少少甜更好