2021-04-08
经典既街头口味,身为地道香港人,紧系唔会未试过:鸡蛋仔、格仔饼,其实两样平时自己就已非常钟意,要二选一来拣,始终格仔饼过份邪恶,相对较少食不过今日路过闻到阵阵蛋香,就忍唔住咁叫几底来满足下自己个为食胃,唔知有几多香港人同我一样呢🤣🤚🏻一次过同朋友仔开心share几款口味👉🏻原味鸡蛋仔🍳虽然唔系食过最好食既鸡蛋仔,但味道唔错,即叫叫整,外皮非常够脆,冇㶶边,整块鸡蛋仔完整冇甩头甩骨,而蛋浆馅始终未够,少左烟银口感同鲜蛋香味道👉🏻朱古力味鸡蛋仔🍳朱古力味非常之浓,入口后食唔出蛋香味,唔会过甜,但食耐到最尾开始感到腻感,如果系朱古力🍫狂迷或者啱试,自己始终比较钟情蛋香浓过外加既味道更为吸引👉🏻原味格仔饼🧇呢样系最满足、至好味、亦系至邪恶之选😋外脆内松化,配合埋花生酱、糖、炼奶内口蛋香十足连埋配酱,香味四散,3样入面热量最高必数格仔饼,但咁多年嚟讲,依然吸引唔少香港人食完番寻味
👉🏻原味鸡蛋仔🍳
👉🏻朱古力味鸡蛋仔🍳