2024-12-10 0 浏览
中华小馆位于湾仔骆克道嘅一间粤菜酒家 之前嚟过食过去嘅蟹肉粉丝煲好好味 今次再带埋屋企人嚟食蒜片牛柳粒 呢个系喺小食前菜𠮶页 但系份量都唔算少 牛柳粒食落去唔会韧 有咬口得嚟有肉汁 味道咸咸甜甜几好送饭蜜汁厚切叉烧皇 叉烧好味之处在于要够松软得黎有咬口亦要带油脂香 而呢度嘅叉烧符合到全部嘅要求 佢系厚切所以会更加有口感干逼拆蟹肉粉丝煲 呢个非常香口好味 粉丝炒得干身条条分明又爽口 道菜会配埋麻椒油自己加黎落 食落麻麻香香更加香口 加埋面头有一大份蟹子同蟹肉 所有野捞埋一齐食非常好味惹味小炒王 出街我哋通常都唔会就咁叫炒菜 所以叫咗小炒王 贪佢特别啲 里面又有好多唔同嘅料 呢度嘅小炒王炒得都几香口 里面有鱿鱼带子银鱼仔腰果等等 口感都几丰富