2017-09-24 112 浏览
嚟到铜锣湾除左系商场开饭外,登龙街哩边都好热闹嫁。几间拉面都经常有人龙。今次就试吓哩间越南菜。唔洗加一,性价比高。主打粉面同小食。越式手撕鸡清鸡汤河粉好大碗,男士都够饱肚。如果以为佢清清地,你就俾佢呃左lu。无错,个汤底系清,但个手撕鸡劲重胡椒味,捞完后,好似胡椒猪肚汤咁惹味。另一碗沙嗲烤鸳鸯肉捞檬个沙嗲味就唔太出,但𩠌同粉嘅份量都几多,抵食。鸳鸯肉包括烤猪肉粒,几可口,有食烧肉嘅感觉。另一款系牛肉片,食落唔觉有烤过,而且松肉粉落多左,失去牛味。值得一赞嘅系调味料放哂系枱面自己加,十分方便。全晚最惊喜嘅系三色鸡翼拼盘。有三款,包括辣味,牛油同金蒜。辣味不太辣。牛油同金蒜味道分别不大,只系金蒜有炸蒜系面。不过鸡翼真系劲香脆,粉又薄,好香口。哩间真系铜锣湾平价之选。
越式手撕鸡清鸡汤河粉

沙嗲烤鸳鸯肉捞檬