2021-04-11
今日喺中环食完lunch谂住行去买咖啡,同事提议今日周五饮下其他嘢😂😂我哋就去咗Nuttea度买嘢饮!之前都有去其他分店度饮过,上次饮咗朱古力觉得好正!今日就饮下其他嘢。香蕉燕麦坚果奶,低糖低卡高纤,仲话代餐之选,我今次就嗌咗呢个!饮落去好香嘅香蕉味,似奶昔,仲饮到有少少燕麦嘅口感!正!叫咗微糖但系我觉得呢个甜度系啱啱好!成个感觉好Fresh!冇叫错!🤗对比上次个朱古力一啲都唔输蚀。同事叫咗牛油果坚果奶,不过佢话个口感就比较流质咗少少,如果稠返啲,好似奶昔嘅话就会Perfect。整体来讲,坚果奶首先呢个卖点已经好特别,而且感觉比平时饮嘅珍珠奶茶或者系其他嘅手调饮品好似比较健康啲!仲有好多味都好想饮!可能下次lunch time之后再去买过啦😆😆