2020-03-10
今日放工行过见到出咗个新既面,咁就叫埋老婆一齐试下啦!麻辣老锅面呢个新面有台式墨鱼丸、鸭血、响铃同埋大量肥牛。麻辣味好香但又出奇地唔太辣,平时唔多食到辣既老婆都入到口,香味好够而且每样配料都入哂味!特别系有好多片肥牛,食极都仲有,配合埋我今日食幼面挂汤一流!鱿鱼圈卤肉饭卤肉量多而半肥瘦,就咁捞饭已经好正,再加埋鱿鱼圈烟韧既口感令到食落口层次再丰富D,份量亦都好多! 紫菜既香味亦都岩岩好吊到味令到个饭真系色香味俱全!炸大鸡扒一如以往咁酥脆同埋大块,食面最重要点埋呢个小食,夹埋好正!炸地瓜条自家制既地瓜条真系出面食唔到,粗身而番薯味极浓,质感亦都同食紧番薯冇分别,唔系空心咁样!黑糖珍珠朱古力&黑糖珍珠奶茶两款饮品既黑糖味都好浓而我个人觉得朱古力更好饮,因为可可味好夹黑糖,两样沟埋一齐饮好满足!
麻辣老锅面
鱿鱼圈卤肉饭
炸大鸡扒
一如以往咁酥脆同埋大块,食面最重要点埋呢个小食,夹埋好正!
炸地瓜条
黑糖珍珠朱古力&黑糖珍珠奶茶