2019-02-03
韩式食物自己一向唔算话太大兴趣,但难得朋友推介,就即管give a try🤔 -首先就叫左半只镇店之宝奶奶鸡,因为怕太辣既关系,所以就拣左个唔辣~🍗-一上枱已经有浓浓既香味,仲有满泻既酱汁,份量比想像中多🤤味道方面,同一般韩式食物一样味道都比较浓,不过抵赞既系浓得黎唔咸,唔会话食完太口渴~ 配埋一阵讲既猪肉拌饭食就更加好🍚有惊喜既系啲鸡下面有好多薯粉,烟韧得黎点埋酱汁就更加惹味😋-至于陆军猪肉拌饭亦都系大大碗,卖相都好吸引🤪 呢碗饭有烟肉、蛋同泡菜,不过如果啲蛋可以整到流心就更好啦🥚 整体黎讲不过不失,比较啱一啲口味淡既人食🤔-服务同环境方面,有啲特别既系餐厅门口有一块铁丝网,上面会俾人挂卡仔留言,有种去紧旅行既感觉😂😂 餐厅有两层,坐得算阔落,而且上菜速度都好有效率,around 10分钟就有得食👍🏻-食完之后的确令我对韩式食物有啲改观🙈 水准比一般韩式餐厅高,就算平时麻麻地韩式野既人都不妨去试下😝
一上枱已经有浓浓既香味,仲有满泻既酱汁,份量比想像中多🤤
有惊喜既系啲鸡下面有好多薯粉,烟韧得黎点埋酱汁就更加惹味😋