2006-06-08
达文西未上我就好期待,上左就日日爆场,真系好难买飞。不过终于在26/5 果日睇到啦。因为片长,所以都系食左先睇稳阵,时间关系,只能在附近揾食。呢度呢度食左个quick dinner,两人坐底就即点菜,真系劲极速果只.. 连侍应都多口问句.. "好赶呀?"...haha...点左鹅肝蘑菇石头饭同埋西冷牛扒,本身谂住个西冷牛扒会唔错,而个鹅肝蘑菇石头饭我反而估佢会好少鹅肝,但真系... 估错晒。先黎既系鹅肝蘑菇石头饭,出奇地好食,热腾腾,有饭焦的香,搭上蘑菇,很夹,突出其香味。鹅肝分量也不少,有2 大块,这个价钱计,真是一个惊喜。吃在口里有香浓的鹅肝有口感,味道确系唔错。而个西冷牛扒,叫左7 成熟,黎到时系差不多9 成,但可惜太赶时间,都唔同佢计较啦。食的时候,好"un",肉质好鞋,完全不能接受,除了大份,真系谂唔到仲有咩抵赞,不过唔好食的时候,大都不会是优点。只系食了少许就放弃了(吃了不足一半),但个鹅肝蘑菇石头饭就全清。餐汤- 是晚是周打蚬肉汤,麻麻地啦。个餐饱,真系用个笼仔盛著,不过都唔软身的,唔好味!餐饮- 点了例牌的冻柠茶- 唔够茶味,唔好饮。整体- 除了个鹅肝蘑菇石头饭外,我无
餐饮- 点了例牌的冻柠茶- 唔够茶味,唔好饮。
整体- 除了个鹅肝蘑菇石头饭外,我无野满意。服务也只是平平。但环境尚可,颇静的。
评分- 鹅肝蘑菇石头饭有4.5 分,但西冷牛扒得2 分.. 所以我只俾佢3 分啦。